Busig Jul

Dagen innan julafton packade vi in oss i bilen och satte kurs mot Falun. Nästan nio timmar senare var vi framme. Resan gick över förväntan. Lillmatte var på glatt humör nästan hela tiden. Men jag satt å andra sidan och underhöll henne i baksätet med diverse roliga saker, såsom en plastbytta och plastbestick eller mobiltelefonen eller dragkedjan på jackan "öppna, stänga, öppna, stänga, öppna...". En barnskiva gjorde också susen när det krisade till sig lite i slutet. Ett annat knep var att servera mellanmålet i SMÅ bitar, så att det varade länge.

Väl framme på parkeringsplatsen stod systeryster och väntade på oss för att ta med skurkhunden på en välbehövlig långpromenad (tack!). Under tiden kunde vi packa in oss i huset i lugn och ro. När Falco kom tillbaka från promenaden gick vi en sväng till för att han skulle få träffa mammas nya hund. Mötet gick bra, även om Tindra tyckte att han var lite småäcklig i början.

innebus

"inget bus inomhus" var regel nr 1, men den var svår att hålla på, för de var så söta ihop .-)

Falco och Tindra blev bästa kompisar och det var roligt att studera deras bus i skogen (och inomhus med för den delen... Falco fick välbehövlig motion av allt springande i skogen. Ibland flög tanken: "det skulle vara roligt med en hund till" genom mitt huvud, men jag slog snabbt bort den.

tjockis i skogen

Kom igen då tjockis! Rör på fläsket!!!

En annan som haft superroligt i Falun är lillmatte. Hon har utforskat mamma/mormors hus och tränat på att gå. Rekordet tror jag blev 15 steg. Julafton var naturligtvis spännande också. Hon fick många fina paket, men jag är glad över att pakethögen höll sig inom rimlighetens gränser. Det är trots allt bortkastat att ösa leksaker över henne när hon ändå uppskattar andra saker att leka med. Här följer en liten bildvisning över vad det kan vara:

bild 3

Lillamtte har lärt sig att ta på sig mössan själv och är mäkta stolt! Hon kan sitta i flera minuter och ta på sig mössan, ta av sig mössan, ta på sig mössan, ta av sig mössan... Extra roligt är det när hon får låna min.

jul 2

Hur var det nu det här med plastpåsar och små barn...?

jul 4

Sen kan man ju fråga sig om ett hundkoppel är en så mycket bättre leksak?

Kommentarer
Postat av: Tant Brun

Åh, vad ljuvligt härligt det ser ut när hundarna springer i skogen. Lycka är att ha en bra kompis :).
Gulligt med mössan. Hon är ljuvlig din lilla tös!

2008-01-03 @ 19:25:16
URL: http://auntiebrown.blogsome.com
Postat av: Fia

Härlig bild på Falco och Tindra i skogen!! Här dras vi med en "vampyrvalp" då vår lilla valp har dubbla uppsättningar med hörntänder just nu! Han ser för läcker ut!

2008-01-05 @ 02:29:03
URL: http://fiafilosoferar.blogspot.com
Postat av: Maria & Falco

Tant Brun: ja, det är nästan lite sorgligt att Falco inte har någon buskompis här. Alla hundägare i grannskapet tror att han är tokig, pga hans något burdusa sätt som unghund...
Fia: Valptänder är bland det vassaste som finns! Antagligen valparna så söta för att vi ska stå ut bed allt otyg!

2008-01-05 @ 11:20:09
URL: http://www.falco.blogg.se
Postat av: Pia

Hej, vad många otroligt fina bilder. Fina voffsar oxå! Själv har jag 2 rottis killar, den ena 2½ år och den yngsta bara drygt 8 veckor.
Svårt att tänka sig ett liv utan dessa underbara varelser va?? Ha en bra dag! // Pia

2008-01-07 @ 01:45:30
URL: http://doedazz.blogg.se
Postat av: Maria & Falco

Hej Pia. Ja, vad säger man, en gång hundmänniska alltid hundmänniska... Jag ser att du har "fallit för frestelsen" och utökat flocken. Själv köper jag hund varje gång Brukshunden dimper ner i brevlådan. jag läser igenom annonserna och spekulerar i vilken kombination som verkar trevligast. men det kommer nog att dröja flera år innan det blir verkligt.

2008-01-07 @ 10:58:54
URL: http://www.falco.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0