Uppstädning av bloggen

image151

En bild från i höstas.Den här godingen tillhör en klubbkompis.

Jag har varit lite slarvig med att kategorisera mina blogginlägg. Många har därmed hamnat under rubriken "allmänt". Det är ju en ganska intetsägande rubrik och gör det svårt för mig och för bloggläsare  som eventuellt vill söka inlägg om en viss företeelse. Det finns säkert kompisar i hundvärlden som tycker att det är halvintresant att läsa om huruvida lillmatte går eller inte (nej, hon tar bara några försiktiga steg ibland). Precis som att en del kanske inte är så intresserade av att läsa om hur många pinnar Falco har hittat på senaste spårträningen, eller om vi har börjat ta tag i lägreklassmomenten ännu (nja, det är dåligt med det...)! Men om jag skärper till mig och börjar stoppa inläggen i olika kategorier, då ska det förhoppningsvis bli mer överskådligt.

Nästa steg med bloggen är att knåpa ihop en ny layout. Jag är less på den jag har och har surfat runt för att få lite idéer och uppslag till något nytt. Men det räcker ju inte med nya idéer, man ska ju kunna genomföra dem också. Just nu saknas både tid och kunskap.

Det är inte bara i bloggen som jag är på städhumör. Jag har börjat med en slutgiltig rensning bland årens foton. Det är nästan lite sjukligt vilken tillfredsställelse jag kan känna när allt är på plats. Ordning och reda. Prydliga mappar på skrivbordet, döpta efter datum och händelse. Snart har jag också gått igenom alla mappar och slängt lite fler bilder i papperskorgen.

När lillmatte koncentrerat sitter och stoppar små plastbestick i en bunke kan husse muttra "jag undrar var hon har fått den där sorteringsmanin ifrån?!??". Då ler jag lite skyldigt i smyg. Även om det rätta svaret nog är att alla barn i hennes åldern gillar att sortera. Eller?

För övrigt har senaste veckan varit eländig. På luciakvällen blev jag överfallen av en riktigt elak förkylning och har varit superhängig sedan dess. Jag lever på varmt vatten och honung för tillfället. ja, och så lite godis och glass som tröst...

image152

Lillmatte, 2 augusti i år. Nästan 9 månader ung.


Äntligen lite kyla!

vågor

Vågorna pressar sig mot bryggan på Tallholmens badplats

Senaste veckorna har vädret verkligen varit tråkigt. Blött, blåsigt och grått. Det är ju helt fel. December ska vara gnistrande snö, vindstilla, klarblå himmel och minusgrader! Och om jag inte får snö kan frost duga.

Och för er som inte har hund kan jag dessutom förklara att blötväder ute innebär skitiga golv inne... Oj vad jag är trött på att dammsuga. Men idag vände det. Minusgrader, härligt! Visserligen är det ganska grått fortfarande, men jag är glad för det lilla. I brist på solsken lägger jag in lite bilder som jag tog förra gången vi hade vackert vinterväder (dvs i slutet av november).

båtlåt

Det var en båt som sa' till en annan, va' du va' stilig

Den här bilden får mig att tänka på Robban Brobergs båtlåt. Den är så fin.

Vass

Vad döljer sig i vassen?

falco i ljus

Visst är Falco snygg mot bakgrunden? Det är så fina färger.

Det här är andra blogginlägget idag. Det är rekord! Nu känner jag mig som en riktig bloggare :-) I eftermiddag ska Lillmatte och jag till Öppna förskolan för Luciafirande. Kanske hinner jag skriva om det också?

Vad är vad?

kallt ute, varmt i vagnen!

Inte konstigt att "vov" var det första ord hon lärde sig...

Ibland har jag lite svårt att veta när jag är matte och när jag är mamma. Såväl hund som barn har fått känna på begreppsförvirringen. En dag när jag stod och bytte en bajsig blöja, för sjuttioelfte gången, kom jag på mig själv med att längtansfullt tänka "undrar när hon blir rumsren?". Hm. Helt naturligt att lillmatte inte har börjat kalla mig mamma ännu. Hur ska barnet kunna veta vad jag är, när jag säger saker som "Är du mattes älsklingsbarn?". Falco har också fått sin beskärda del. När vi skulle gå ut en kväll var jag på väg att sätta på honom min mössa! Jag är så van att klä på lillmatte, så rörelsen kändes helt naturlig.


BVC-sköterskan tittade konstigt på mig den gången jag frågade om de rekommenderade att man avmaskade bebisarna... Lillmatte var i värsta stoppa-allt-jag-hittar-i-munnen- perioden, även sten, jord och pinnar, så jag tyckte faktiskt inte att frågan var så konstig!


När jag hivade upp lillmatte under armen igår, konstaterade jag att hon snart väger lika mycket som Falcos fodersäck!. Tänk vilken styrketräning jag får...


Halleluja moment

första ramen
Första Photoshopförsöket, en ram...

Förra fredagen var en stor dag i mitt liv som småbarnsmor. Då lämnade jag mjukisbyxorna, vällingfläckarna och blöjpåsarna hemma och begav mig mot Kalmar för att vara med på jobbets Julfest. Innan jag åkte letade jag fram mascaran (kollade så att den inte hade torkat ihop helt) och tog bort vinterpälsen på benen :-) Sen grävde jag i garderoben efter ett par snygga skor med klack, utan intorkad lera.

Innan jag åkte var jag orolig för att jag inte skulle kunna koppla av mammarollen, men det var inget problem. Jag visste ju att hon var i tryggt "förvar" hos husse.

Festen var rolig. Vi började med lite vin- och chokladprovning. Sen fick vi se en glasblåsare arbeta på nära håll. Själva middagen ägde rum i den gamla vallmuren. Häftig miljö. Men bäst av allt var nästan att få krypa ner i hotellsängen, medveten om att jag skulle få en hel natt för mig själv. Underbart!

Sen måste jag väl erkänna att jag ägnade resten av lördagen åt att krama lillmatte... Hon undrade nog varför jag var så jobbigt närgången!

RSS 2.0