Bildbevis!

årets första uppletande

Äntligen får Falco göra något vettigt! Foto: Jenniefer Ericsson

Falco har verkligen fått stå tillbaka det här året. Lite spontana övningar under en och annan promenad har det blivit, men inte mycket mer. Förhoppningsvis bröt jag den tråkiga trenden förra veckan. Då tränade vi nämligen uppletande med några klubbkompisar! Och det var så otroligt ROLIGT!!!! Falco gjorde visserligen inget kanonuppletande, men han arbetade med glädje och var riktigt fokuserad på uppgiften. Inte skymten av något "var-är-rådjuren/kaninerna-på-den -här-åkern?"-beteende.

falco lämnar föremål

Falco lämnar ett upphittat föremål Foto: Jenniefer Ericsson

När jag skulle plocka fram mina uppletandeföremål så hittade jag inte påsen. Med andra ord är även Falcos nya (från förra sommaren) tjänstehundstäcke borta. Bara ett bevis på att det var för länge sedan vi tränade. Den vanliga hundtränarlådan plockade husse upp från källaren. Jag hittade inte ens igen den. När jag öppnade lådan insåg jag snabbt att den måste "uppdateras". Midjeväskan hade nästan börjat mögla!

hanna på uppletande

Lillmatte visade sig vara mycket intresserad av uppletande :-) Foto: Jenniefer Ericsson

Det gick riktigt bra att träna med lillmatte i "släptåg". Hon sov först, men sen satt hon snällt i vagnen och följde hundarnas arbete med stort intresse.

Vilken lunch!

I fredags sa lillmatte och jag "hej då" till Falun och begav oss vidare mot Karlskrona igen. Mormor/mamma skjutsade oss till Gälve och där åt vi lunch med systeryster på Gävle konserthus. Vilket fantastiskt ställe! Underbar utsikt över Gävleån (eller vad vattnet nu heter...) och en helt fantastisk mat! Hembakat bröd, grillad paprikasoppa till förrätt, fisk på rotfruktsbädd med vinsås till huvudrätt och paj till kaffet. Allt detta för 75 kronor! Det var bland det godaste jag ätit ute i lunchväg.

Nöjda och belåtna tog vi tåget till Arlanda för vidare transport luftvägen till Ronneby/Karlskrona. Jag hade turen att få sitta bredvid en småbarnspappa på flyget. Han hjälpte till med att underhålla en lillmatte som hade myror i kroppen. Flygplansstolarna känns väääldigt små när det sitter en sprattlande bebis i famnen... Annat var det på den tiden då en kort flygtur nästan kunde upplevas avkopplande: fika lite, läsa lite, vila lite... . 

SAS-samling

Lillmattes erhållna SAS-gosedjur. Hon börjar vara en berest liten dam :-)

Idag öppnade jag Photoshop och plockade fram en handbok från bokhyllan. Jag har länge velat lära mig programmet, men inte riktigt kommit mig för. Bildredigerarvärlden verkar dock vara ett farligt ställe, för oj vad mycket roliga saker man kan göra :-) Risken är att jag fastnar framför datorn.

Vardagsfilosof

Tiden går så fort, det kommer ju inte som någon nyhet, men det blev mer påtagligt sen jag fick barn. När lillmatte kom till världen fick jag också höra av flera att "passa på och njut, för hon växer upp så snabbt". Det är sant. Men det är svårt att njuta fullt ut när tröttheten gör att väggarna nästan gungar. Det är min erfarenhet. Vissa dagar har det bara handlat om att ta sig igenom och hålla det dåliga samvetet borta för att "jag inte njuter tillräckligt mycket".

Nu är nattsömnen så mycket bättre och det gör att jag kan vara tacksam för dagarna och tillvaron som mamma på ett helt annat sätt. Dessutom är lillmatte inne i en mycket charmerande fas av livet. Det är så spännande att följa hennes utveckling. Hon har en enorm upptäckarglädje och det är svårt att låta bli att smittas!

kom!

Kom och kolla! Det låter roligt när jag slår på glaset!!

vad tänker du på?

Jag har många gånger funderat på vad som rör sig i hennes huvud... Vad tänker hon på?

Vädret här i Falun fortsätter att vara underbart ljuvligt. Jag laddar batterierna allt vad jag kan.

morgonpromenad

Klockan 08.42, lillmatte och Tindra

Jag har skojtränat med Tindra lite de här dagarna, främst inkallning, läggande och kontaktövningar. Hon är oerhört uppmärksam och rolig att arbeta med. Idag ville jag testa henne lite, så jag ropade "kom" när hon var på väg i hög fart från mig. Hon vände direkt och kom glatt till mig. Duktig vovve! Läggandena går också bra. Hon har naturligt helt rätt teknik och lägger sig "bakåt" och tar inte ett skutt framåt.

Tindra är fortfarande lika försiktig i lillmattes närhet, så det fungerar jätte bra. Ibland är det nästan så att de leker ihop.

tindra och lillmatte

Är din boll roligare?

Tindra

Man kan ju undra vad hon tänker på också?

gräsfilosof

Jag passar på att sola lite


Ny hund i familjen

Förra sommaren fick mammas Norfolkterrier Tessie somna in pga hjärtfel. Hon blev 11 år. Det var så tomt när jag var i Falun tidigare i år. Inget ljud av små tassar och ingen hundkorg i hallen. Men när jag och lillmatte kom på besök i fredags möttes vi av silkeslena öron och det sötaste lilla huvud jag sett på länge. Den underbara varelsen heter Tindra och är en blandras mellan irländsk setter och engelsk springerspaniel. 

Hon är inte bara söt, utan verkar vara en mycket trevlig hund i största allmänhet. Mycket förig, med ett stort föremålsintresse och en fantastisk "av- och påknapp". Jag måset säga att hon är fantastiskt lugn för att bara vara sju månader. Synd att vi bor så långt ifrån varandra, för det hade varit roligt att träna lydnad med henne...

Lillmatte och Tindra har blivit bästa kompisar. Tindra är så försiktig i lillmattes närhet. Det är fascinerande att se.

kompisarna leker

Nu är det din tur att kasta!

ser du något?

Händer det något spännande där ute, tror du?

Det är en fröjd att se Tindra springa. Hon flyger fram med en otrolig lätthet. Jag har försökt fånga rörlesen på bild. Men det har varit omöjligt... Jag gör nya försök i veckan. Men en daglig portion av höstfärger får avsluta dagens inlägg.

löv

Jag kan inte få nog av dem

Jo, det var en sak till... När lillmatte skulle sova förmiddagsvilan så stoppade jag ner henne i vagnen i vanlig ordning och gick ut på gräsmattan för att "söva" henne. Men väl utomhus kände jag för att gå en liten sväng i det sköna vädret. Min mamma och Tindra kom också med. När vi kommit en bit i villaområdet tittar mamma på mig och säger med förvåning i rösten: "Men Maria, har du pyjamasbyxorna på dig?!" Jag stannar till och tittar ner på mina ben, och mycket riktigt, visst var det mina pyjamasbyxor som stack fram under den tjocka jackan! Min syster såg till att föreviga synen på bild, när jag skrattande återvände hem. Men jag besparar bloggläsarna den synen.

37,7 kg!

Vågen stannade på 37,7 kg när vi var hos veterinären i fredags för den årliga vaccinationen. Det betyder att Falco gått upp 2,7 kg på fyra månader! Aj, aj, aj... Det är minst 2,7 kg för mycket. Synd att låta det dyra fodret lägga sig som fett runt hans revben. Han får uppenbarligen för mycket mat och för lite konditionsträning, det är den bistra sanningen.

galopperande falco

Öka tempot! Nu ska här brännas kalorier!!

Höstfrossa

Var bjuden till en mammaledig kompis på lunch. Promenerade dit efter Nättrabyån. Falco fick också följa med. Strålande himmel och nästan vindstilla.

löv

Gratis ljusterapi

jordgubbe

Nyvaken lillmatte

falco på mattan

Falco fick tillbringa lunchen på en filt i trädgården

Nu ska jag gå ner och "röja" på undervåningen. Lillmatte har varit líte svårflirtad ikväll. Hon blev kortvarigt på bra humör när hon upptäckte hur hon skulle ta bort locket till Falcos fodertunna. Sen stod hon och kände på de lite lätt kladdiga foderkulorna (nyöppnad påse). Jag fick avbryta den roliga leken när hon ville smaka på gobitarna.

På tal om Falco så var han billig igår. På kvällskissrundan passerade vi en kanin som låg och tryckte. När kaninen studsade iväg följde Falco med. Han drog nästan omkull mig. Annars brukar han vara så medveten om att han är i koppel att han inte påbörjar jakten. Men frestelsen blev nog för stark när kaninen hoppade iväg framför nosen på honom.

Hund och barn ombord

Sitter och tittar på lite foton från i somras. Här kommer en bildserie från seglingen. Vem behöver dyra barnleksaker när det finns en livs levande fyrfota kompis?

svanslek 1

Jag tror jag ska busa lite med Falco :-)

svanslek 2

Där fick jag dig allt!

svanslek 3

Stop, jag når inte!

svanslek 4

Så, det var bättre.

svanslek 5 

Sänk den lite, jag når inte!

svanslek 6

Vadå, blev han sur?

svansbild näst sisat

Härligt att se dig igen

svanslek 8

Hej då!

RSS 2.0