Tidningsurklipp från 1976

 


Syskonkärlek

Lilleman sover i vagnen några meter ifrån mig. Själv sitter jag uppkrupen i soffan med datorn i knäet. TV visar en dokumentär om Annika Östberg. Lillmatte sover i sin säng. Vi får se hur natten artar sig. Risken är stor att hon också får magsjuka. Jag borde snart gå och lägga mig. Lika bra att försöka sova om det blir ett hastigt uppvaknande med kräksjukt barn. Men först måste jag slita mig från Photoshop. Jag sitter och tittar igenom spanienbilderna och leker lite. Bilden här ovanför är kraftigt beskuren och uppblåst. Sen ändrade jag kontrasterna och ökade på skärpan rejält. Slutligen gick jag in på ”filter”, ”texture” och ”grain”.  

God natt!/Kakmonstret


Sjukstuga

Reserapporten får dröja lite. Lillemans magsjuka fick även mig på fall igår. Små barn är verkligen giftiga. Och SMS från den tjänsteresande sambon berättar att även han trillat dit. Nu väntar jag bara på att Lillmatte ska bli sjuk hon också…

 

Hälsningar från sjukstugan/Kakmonstret


SnabbrapportEn bild från morgonens promenad. En krasslig Lilleman sover en tidig förmiddagsvila. Själv är jag glad över att jag kom tillbaka till Blekinge i tid för att njuta av vitsipporna. Förra året missade jag dem pga den besvärliga foglossningen. Det hade varit förargligt att missa dem i år igen.Så här såg omgivningarna ut när Lilleman skulle sövas i Spanien. En fantastisk utsikt och ett vackert ljus. På bilden poserar Lillmatte med sin bebis.


Jo då, vi är hemma i Sverige igen. Barnen och jag landade på Växjö flygplats i torsdags, en vecka senare än beräknat, på grund av ”molnet av smuts i luften”(det var så vi förklarade den förlängda Spanienvistelsen för Lillmatte).

 

Jag får dock återkomma med en mer ingående reseskildring. Lilleman däckade nämligen igår i någon form av kräksjuka. Han är på bättringsvägen, men pockar extra mycket på min uppmärksamhet. Och husse har arbetsdag på Lillmattes dagis, som drivs som ett föräldrarkooperativ, så jag får fokusera på sjuklingen här hemma.

 

På snart återseende!/Kakmonstret

P.S En liten bild till från idag. Påskliljorna blommar för fullt i vår trädgård och jag ser verkligen fram emot de närmaste veckorna. Jag ska frossa i våren! D.S


Bloggvisning

Är i Spanien och visar P. hur det fungerar att blogga.

Återkommer när jag är hemma igen/Kakmonstret

GLAD PÅSK!GLAD PÅSK önskar Skurkhunden, Lillmatte, Lilleman och Kakmonstret!


RSS 2.0