Den är här nu!Årets första glass utomhus.

Den är här nu, våren. Och det underbara i kråksången är att vi befinner oss precis i början. Allt ligger framför oss, all den skira grönskan och oceaner av vitsippor och vårblommor i trädgårdarna. Det känns riktigt, riktigt bra. Och bara tanken på att slippa overaller, tjocka vinterskor och jakten på torra vantar varje gång man ska ut. Välkommen hälsar jag istället sandaler, solhattar och lätta sommarklänningar! Livet blir så mycket enklare. Visst älskar jag snön och krispig vinterkyla, men nu räcker det.

 

Anledningen till den här lite euforiska inledningen är eftermiddagen som barnen och jag tillbringade i goda vänners trädgård. Det var så varmt mot husväggen att vinterjackan och mössan snabbt åkte av. Barnen njöt av glass och min kompis A. och jag njöt av värmen i största allmänhet.

Trevlig helg!/Kakmonstret


Nya Scandic hotelletEn ny polisstation?

Efter dagislämningen i morse åkte jag in till staun för att hämta Lillemans pass. Tog då tillfället i akt och kollade in Karlskronas nya hotell. Det är ett SCANDIC hotell som byggts på en av Karlskronas mest attraktiva tomter. Bygget föregicks av massor av insändare i lokaltidningarna. Många var emot att lägga ett hotell på den aktuella platsen. Personligen hade jag hellre sett ett kulturhus, inklusive ett nytt välbehövligt bibliotek. Men jag kunde också se att Karlskrona skulle kunna vinna på ett nytt, fräscht hotell för att locka större konferenser etc.

 

Hur blev det då? Ett stort ”Nej, vad har de gjort?!!??”. Tanken är säkert att hotellet, med den stenlagda fasaden, ska smälta in med de omgivande stenhusen… men det ser bara ut som en ordinär 70-tals byggnad a la Polisstation. Speciellt fönstren är förfärliga. Jag hade hoppats på en ljus, transparent glaskropp med lite vågad arkitektur. Men smaken är bekant som…

 

Förhoppningsvis blir det lite bättre när de städat upp ordentligt runt byggnaden. Och jag hoppas på en härlig uteservering vid vattnet.

 

Sov gott! /Kakmonstret


En spännande resaLillmatte, oktober 2007. Hon skulle snart fylla ett år. Vilken spännande resa det är att följa hennes utveckling.

En lite episod från igår:

 

Vi sitter i bilen på väg hem. Lillmatte är missnöjd över att behöva åka hem från kompisen E. Dessutom blir hon arg för att jag inte ser en skylt som hon pekar på.

 

- Mamma, du är jätte, jätte, jätte mega dum!

 

Sa hon verkligen ”mega” tänkte jag. Så jag ställer en följdfråga:

 

- Hur dum sa du att jag var?

 

- Du är jätte, jätte, mega, super dum!

 

Säga vad man vill om innehållet i budskapet, men jag är imponerad över hennes språkliga variation och uppfattningsförmåga. Samma morgon frågade hon vad ”mega” betyder och några timmar senare använder hon ordet själv. Inte illa för en liten människa på drygt 3-år.

 

Ja, det här inlägget får väl hamna i kategorin ”stolt mamma som tröttar ut omgivningen genom att tjata om det egna barnets förträfflighet.”.

 

Hasta pronto/Kakmonstret


Separationsångest

Kvällens Lillmattecitat:

 

”Mamma, jag tycker om dig."

Kort paus

”När jag blir stor ska man flytta ifrån varandra”. Säger hon sedan med stort allvar.

 

Tänk att den lilla tjejen redan har börjat brottas med stora frågor. Det är rörande.

 

Kram/Kakmonstret


Från vardagskaos till harmoniVi tog med oss vår engångsgrill hem igen. Det var det en hel del tidigare besökare som missat... 

Det blev en tidig morgon. Äggröra och bacon till frukost. Och fyra koppar kaffe. Snön i trädgården gnistrade som slipade diamanter. Städade verandan = barnens lekrum. Dammsög nedervåningen hjälpligt och skurade golvet i arbetsköket. Uttråkad dotter höll mig sällskap. Lilleman blir kinkigare och kinkigare. Får i honom lite mat. Husse packar ner honom i vagnen och söver honom ute. Vid det här laget är det lilla huset för varmt för att det ska vara trivsamt, Lillmattes protesterar otåligt och jag vill bara komma ut i friska luften.

 

Men så äntligen; Lillmatte får på sig ytterkläderna, ryggsäcken packas med grillkorv & bröd, kaffe & bulle. Och det är med en lättnadens suck som jag låser ytterdörren.Tänk, att om tre månader kommer människor att kliva ner för den här stegen för att bada!

Go' kväll!/Kakmonstret


Exotiska gästerOsten har nog tagit slut.

Förra året skrev jag om ett oväntat (och ovälkommet) besök i en av fågelholkarna. Häromdagen var det dags igen för ett oväntat besök. Den här lille krabaten på fotot ovan åt med stor vällust av fågelmaten. Gnagarens måltid följdes av en ansenlig mängd hungriga fåglar som satt och väntade på sin tur på behörigt avstånd.
Ovanlig fågel på besök. 


Vi har haft lite exotiska gäster också. Bilden är sopig men visar en fågelsort jag aldrig sett förut. Efter att ha konsulterat fågelboken tror jag att det kan vara en Stjärtmes. Bilden på Wikipedia är också väldigt lik. I fågelboken står det att ”Stjärtmesen besöker endast i undantagsfall fågelbord och följer ganska sällan med mestågen”. Jag känner mig därför riktigt privilegierad över att de ville smaska på just vår fågelmat. Ja, orsaken kan ju vara den kalla och snörika vintern… men jag föredrar att tro att de gillar just vår trädgård lite extra. Ordet ”meståg” förresten, det ger mig massa roliga bilder i huvudet.

 

Trevlig helg!/Kakmonstret!

 


PolisbesökSonen i ren skjorta, för ovanlighetens skull.

Nu kan Lilleman snart erövra världen, i teorin i alla fall. Ett besök på polisstationen för att fixa pass har skapat den möjligheten. Dagen till ära hade modern klätt upp honom i rutig skjorta. Den fick åka på precis innan avfärd, med tanke på att det är lättare att vinna på Lotto än att hålla Lilleman ren… Väl framme på polisstationen charmade han tjejerna i receptionen och jag tittade på med illa dold stolthet.

 

Det är löjligt enkelt att få pluspoäng av småbarnsföräldrar. Lika enkelt som att få pluspoäng av hundägare. Säg bara något positivt om barnet alternativt hunden så har du genast skaffat dig en ny bundsförvant.

 

God natt!/Kakmonstret


Dagens outfitHåll till godo, en del av dagens outfit!

 

Om man surfar in på några av Sveriges mest besökta bloggar kan man snabbt konstatera att ett återkommande tema hos många är ”dagens outfit”. Det är inlägg där bloggägaren (företrädesvis en hon) visar upp vad hon har på sig för dagen, helst också med uppgifter om pris och märken. Inspirerad av detta lägger jag ut en bild på en del av den ”outfit” som jag hade på mig i morse.


Här kommer också den obligatoriska produktinformationen: 


Jeans
med hål på högra knäet, inköpta: tja… 2007 kanske? Märke: ingen aning. Det kommer jag faktiskt inte ihåg. Jag tror jag ska lägga ut dem på Tradera under rubriken ”exklusiva vintagejeans”. Det borde sätta igång en vinstbringande auktion.

 

Gråa strumpor. Dessa har jag faktiskt koll på. Köpte dem på Lindex för någon vecka sedan. Det var första gången jag köpte något i klädväg på över ett år…

 

Skinntofflor inköpta på Maxi hösten 2006. De här tofflorna har ett starkt affektionsvärde för mig. De inhandlades nämligen för att kunna packas ned i förlossningsväskan inför Lillmattes ankomst till världen. Självklart hasade jag omkring i dem på BB när Lilleman föddes också.

 

Sådär ja, det var dagens outfit det! Nu väntar jag bara på att antalet bloggbesökare ska skjuta i höjden!/Kakmonstret

 

P.S Jag återkommer senare idag med ett annat inlägg om dagens besök på polisstationen. Men det får vänta. Nu har min ätklocka ringt. D.S


Helsingborg t. o. rJag vet inte vem som blev gladast över att få träffa ett nyfött lamm, Lillmatte eller jag. Den lilla ulltussen var endast fyra dagar gammal. Lillmatte ville helst ta med sig lammet hem och grät förtvivlat när vi skulle lämna hagen.


I lördags åkte vi till Skåneland för att hälsa på svärmor och J-E över dagen. Strålande solsken men en bitande kall nordanvind höll oss sällskap.
Diar fåret en Bedlingtonterrier?”. Skämt å sido, likheten var faktiskt slående. Om ni inte känner till rasen kan ni besöka Skandinaviska Bedlingtonklubbens hemsida så ser ni att jag har rätt:-)
Så här vackra ladugårdar bygger man inte nuförtiden!


En bild från söndagens mikropromenad. Lillmatte klagar inte på att jag fortfarande inte kan gå så långt, så länge som hon får hoppa upp och ner från snödrivor.En av vinterns snöänglar.

Kram!/Kakmonstret


FotorallyNu är den här, våren. Ljuset är nästan brutalt för slumrande, vintertrötta ögon och grönvita kinder. Men jag kisar och njuter. 

Jakten på lägenhet till Systeryster började på riktigt i tisdags. Mamma, Lilleman och jag var på den första lägenhetsvisningen. En mäklare skulle säkert beskriva objektet som ”En ljus 2:a med parkettgolv, högt i tak, balkong och stor utvecklingspotential”. I klarspråk: en lägenhet som skulle kunna bli fin, efter en helrenovering… Sökandet fortsätter.

 

Efter lägenhetsvisningen köpte vi med oss lite thaimat till mammas jobb. Lilleman tyckte om att vara på utflykt men blev trött av alla intryck. Jag körde därför en runda med bilen efter lunchen för att han skulle få sova. Kanske inte det mest miljövänliga sättet att få till eftermiddagsvilan, men jag passade på att leka lite turist i min egen stad. Kameran var med så jag körde först ut mot Trossö och vidare ut till Dragsö. Koloniområdet Brändaholm ska tydligen vara ett av Sveriges mest avfotograferade koloniområden. Jag hjälpte till med att bättra på den statistiken. Sen körde jag över Trossö till motsatt sida. Parkerade i närheten av Länsresidenset för att fota ut mot Stumholmen.
Brändaholm i vårvinterskrud.Bron mellan Trossö och Stumholmen.

Sista anhalten på fotorallyt fick bli Bryggareberget. Motljuset var svårt, så bilderna blev inget vidare. Men utsikten mot Trossö och skärgården var värt besöket i alla fall. Kolla in den här länken får ni se.Skurkhunden släpper inte Tindra med blicken.

Igår åt vi middag hemma hos mamma. Skurkhunden följde med. Han har inte haft det så roligt annars i veckan för husse har varit på tjänsteresa.

Tack för titten!/Kakmonstret


RSS 2.0