Del 1: seglingTänk vad en enkel äggmacka kan smaka gott i sittbrunnen. Och en kall öl till är ju inte helt fel heller...

Jag har ju utlovat lite återblickar över sommarens äventyr. Första kapitlet i följetongen "Kakmonstret, skurkhunden och lillmattes sommaräventyr" får handla om den dryga vecka som vi alla tillbringade på segelbåten. Ja, husse var ju också med. Så han får hänga med på ett hörn här också, även om han gärna håller en låg profil i bloggen.


Seglingssemester brukar vara likhetstecken med 110% avkoppling. Bortsett från en och annan skumpig kryssbog och ett Kakmonster som spänner blicken i fjärran för att hålla sjösjukan under kontroll. Men belöningen efter en jobbig seglats brukar vara när vi lagt till, gjort i ordning båten och satt oss ner i sittbrunnen med en kopp kaffe. Eller en kall öl... Den stora underhållningen brukar vara att mata änderna eller titta på nyanlända båtar. Men det här beskriver tiden f.Lm, Det vill säga tiden "före lillmatte". Riktigt fullt så avkopplande var det inte att tillbringa 8 dagar ombord med en synnerligen upptäcktsglad 20-månaders parvel, med MYCKET spring i benen.
Vadå "MYCKET spring i benen"? Bara elakt förtal från mamma kakmonstret. Se istället så lugnt och fint jag sitter och äter min pannkaka!

Jag hade stor behållningen av den här seglingssemestern också, men jag ska erkänna att jag ibland saknade stunderna av TOTAL avkoppling... Lillmatte trivdes ombord, även om hon tyckte att själva seglingen begränsade hennes rörelsefrihet och det lät hon oss alla förstå. Med stora bokstäver. Därför begränsade vi seglatserna till det absoluta närområdet.Lillmatte springer av sig lite överskottsenergi på Tromtönabb

Vi tillbringade flera dagar på Aspö. En fantastiskt fin ö. Kan absolut rekommenderas till alla semesterfirare som har vägarna förbi Blekinge.


En litet trist minne fick vi dock med oss hem den här gången. Husse, Kakmonstret, skurkhunden och lillmatte gick till öns restaurang för att äta lunch på innergården. Det var en varm dag, så vi lade Falco under bordet. Personalen kom och tog emot beställningen och vi väntade sedan med stigande aptit och kurrande magar. Under tiden passade vi på att fråga om vi kunde få en bytta vatten till hunden. Killen som vi frågade gick in för att hämta vatten. Kort därefter kom chefen för stället (gissar jag). Han förklarade att de inte hade sett att vi hade hund och att hundar inte var välkomna pga Hälsovårdsmyndighetens bestämmelser.


Huruvida detta stämmer eller inte har jag ingen aning om. Det jag däremot vet är att Falco följt med oss oräkneliga gånger på uteserveringar och att vi aldrig blivit nekade att ta med honom. Tvärtom. Vid ett flertal tillfällen har personalen kommit med vattenskål utan att vi bett om det. Det har t.o.m hänt att personalen kommit och frågat om de får ge honom lite rester eller en go'bit. Kändes extra tråkigt att bli nekade på hemmaplan. Om det inte varit för att vi var så förskräckligt hungriga så hade vi tackat för oss och lämnat stället. Nu fick husse gå tillbaka och lämna Falco i båten istället.


Är det någon som vet vad som gäller? Har alla andra restauranger handlat mot lagen när de tillåtit hund på uteserveringen, eller är det den här restaurangen som tog Hälsovårdsmyndigheten som ett svepskäl för att de själva inte vill ha hund på uteserveringen? Skulle vara intressant att veta.Skurkhunden skötte sig som vanligt exemplariskt ombord. Men han är ju en erfaren sjöbjörn vid det här laget.


Kommentarer
Postat av: Christel & Rätt

GRATTIS!!!!

Har inte varit här på ett tag, och ser ju NU vad jag missat! Vilka poäng! Vad kul! Känslan när det bara blir roligare hela tiden är helt oslagbar!

Grattiskramar från "brorsan" Rätt m matte

2008-08-28 @ 12:17:35
URL: http://christelostlund.spaces.live.com
Postat av: Jonna

härligt med båtsemester :) Theo älskar att åka båt, men han hade nog blivit rastlös efter en längre stund hehe.. Träffade Hanna på dagis idag.. "Mamma, pappa, pappa, mamma" stod hon och pratade om hela tiden, haha, så söt :)

2008-08-29 @ 21:45:08
URL: http://jonnaa.blogg.se/
Postat av: Irene

TjenixenDet där med med hund på ute restaurang är nog lite upp till ägaren om han vill eller inte vill ha hund där, tyvärr.

Lillmatte har blivit stor ju! Skurkhundens syrra är numera uppflyttad till lydnads klass III och ska prova på appellsök i höst. Taiga liten ska även bli storasyrra i oktober fniss Så det var dagens skvaller :o)

/ Irene

Postat av: Dilan

Hej Hej!!

Haft en bra dag?Puss & Kram/ Bögen i buren haha.

2008-09-02 @ 17:59:11
URL: http://mramin.blogg.se/
Postat av: Barbro Lindroth

HEJ!

Kim ska på utställning söndag den 14/9. Om du kommer ihåg min vackre Golden. Gå gärna in på www.skogsdungen@telia.com eller Google.se.

Så får du se på en av bilderna när han dansar vals. Kramar "moster" Barbro

PS Hörde att Brittinger flyttar ner snrt.DS

2008-09-07 @ 12:58:20
Postat av: Jonna

Ja det är ju just när dom är sjuka som det blir så tufft! Annars är det ju jättekul att ha möjligheten att vara hemma så mycket med Theo och att kunna hitta på så mycket. Men alla planer om simhall, öppna förskolan osv blir ju som bortblåst nu. Vill ju inte vara ute heller för då blir det ju ännu värre i ögonen, ändå om han är pigg för övrigt! Så han klättrar ju också på väggarna när man bara e hemma. Men men, man får väl härda ut och hoppas han håller sig frisk några veckor sen! Har Hanna varit sjuk mycket nu? Hoppas allt är bra med er! Kram

2008-10-07 @ 20:40:42
URL: http://jonnaa.blogg.se/
Postat av: molle

wow vilken toppen macka...

hund på resturang ??? ingen aning

2008-11-18 @ 18:36:46
URL: http://bobmarleys.wordpress.com/
Postat av: Eva

HALLÅ Maria, dax att uppdatera??!! Tack alla gulliga inlägg på min sida:) Det är lite motigt just nu...Men jag får glädjas åt att Axi's mage växer:)Eva

2009-01-20 @ 00:06:00
URL: http://www.beauceroner.se
Postat av: Sarah Hællquist

Hej,Jag jobbar på TV4Nyheterna i Karlskrona och tänkte göra ett inslag om att blogga. Så jag är på jakt efter bloggare som bloggar om olika saker. Kan du tänka dig vara med i ett sådant inslag.

Hade varit roligt om du och falco ville vara medSarah Hællquist

0709 26 75 17

2009-02-25 @ 11:09:05
Postat av: cathrine grönberg

Hej Maria, tänk att du äntligen har kommit i kapp mig i ålder.... fast det tog ju lite tid.....Har för ca. 45 minuter sen fått reda på av din kära mor att ni har blivit 4, super grattis!!!!!!! och därtill att faluborna har flyttat och bor nu ännu mer ocentralt från Berghem. Mycket märkligt. Deras kombinerade jul och flyttkort kom inte fram nämligen ,så nyheten kom som en mindre chock.Jag ser att du har ett gott liv och det gläder mig mycket. Den stolta mormodern får uppdatera dig om oss, hon har pratat både med Karro och mig. Det vore så roligt att få träffas, även systeryster såklart. hälsa den lycklige pappan med. kramar Cathrine

2009-08-19 @ 17:56:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0