Operation matlagning

God mat är verklgen ett stort glädjeämnen i livet och jag har utvecklat ett omåttligt stort matintresse. Det tar sig lite olika uttryck: Jag ser gärna på matlagningsprogram på TV. Jag får skärpa mig varje gång det är bokrea så att jag inte släpar hem en massa kockböcker. En stor behållning av att vara ute på resor är att lära känna landet via gommen. Ja, och synen också för den delen, jag kan dreggla över en välfylld fiskdisk...  Jag är också väldigt beroende av att äta med regelbundenhet.  Jag skulle aldrig komma på tanken att åka hemifrån utan frukost i magen, eller hoppa över lunchen. En dietists dröm helt enkelt!

Det finns dock en liten hake i detta. Jag har aldrig riktigt lärt mig att laga mat!!! När jag flyttade hemifrån levde jag på studentmat några år. Det vill säga nudlar, nudlar och... nudlar! Sen blev det en och annan fiskpinne och när jag skulle lyxa till det lagade jag potatis- och purjolökssoppa. För 14 år sedan (hjälp vad tiden går!)  träffade jag husse, som visade sig vara en utmärkt kock. Jag å andra sidan är en hejare på att diska, så vi kompletterar varandra bra. De få gånger jag lagar mat blir jag oftast missnöjd. Jag ska väl erkänna att jag blivit rätt kräsen med åren... 

Men nu ska det bli ändring på mitt matlagninsgshandikapp! husse och jag har bestämt att jag ska laga mat en gång i veckan. I går var det dags för andra gången. Jag valde att göra en lätt variant av lasagne, där man kokar såsen och köttfärsen ihop. Husse fanns tryggt vid min sida och kom med lite uppmuntrande tillrop och kloka råd när det behövdes. Och resultatet då? Jo, det blev faktiskt gott!

image164
Här är resultatet! Nu får vi se vad jag hittar på nästa söndag.


Kommentarer
Postat av: Christel

Mmmm, ser ju smaskens ut!
En favvo i det här huset är halvfabrikat... En kartong Lasagnette ("nästan-lasagne") snos ihop lekandes lät, alla nöjda och glada! ;-)
Ang föregående inlägg, så hade vi en sväng av det samma innan jul... Fast dottern först, och sen när hon piggnat till både mamman o pappan, samtidigt! Phuu, vilken pärs det var!
Humöret är det inget fel på hos våran lilla solstråle heller, kan det ha med åldern att göra?? ;-)
Känner väl igen mig i det frustrerade utbrotten! Fast Tuva är väldigt duktig på att klättra upp på stolar o bord...

Äntligen har vi lite vinter i Umeå! Igår var vi ute med skidor, hundar och lillmatte i hundpulkan. Sol och -5, Bussjö. Bara så du vet ;-)
Sköt om er!

2008-01-28 @ 12:17:02
URL: http://christelostlund.spaces.live.com
Postat av: Jonna

Ja fast vi är inte helt säkra på det där med husköp ännu faktiskt! Vi får se helt enkelt =) Roligt med en matlagningsdag i veckan hehe.. önskar jag med bara hade behövt det haha!

Lycka till på jobbet nu när du börjar!

2008-01-28 @ 13:50:09
URL: http://jonnaa.blogg.se
Postat av: Mamma

Det ser fantastiskt gott ut!!!! Maria det är aldrig för sent det här med matlagning! I går kokade jag först älgkött och sedan gjorde jag pepparrotssås till och det är första gången i mitt liv! Va tror du mormor skulle säga om det!!!!
Du kommer att bli en alldelses utmärkt kock och du har ju en fantastisk lärare bredvid dig!!!!
Krama mitt lilla barnbarn!

2008-01-28 @ 17:58:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0