Veterinär- OCH läkarbesök

resultatet av ett hundmöte...

Resultatet av ett mindre lyckat hundmöte

I torsdags var daghussen ute på promenad med Falco. I ett ögonblick av ouppmärksamhet springer Falco före på stigen och daghussen hör sedan ett skall. När han kommer runt hörnet så ser han Falco och en lös New Foundland. Falco hade säkerligen kaxat till sig (han är ju inte den ödmjuka typen i möten med nya vovvar...) men den andra hannen hade fått övertaget och det hela ebbade ut av sig själv. Falco var väl smart nog att erkänna sig besegrad.

Två små ytliga bett på höger ben blev dock resultatet. Inget att oroa sig för vid första anblicken. Men senare på kvällen började Falco halta ganska ordentligt och när jag strök med handen efter benet så sprakade det! Jag blir oerhört "sjåpig" av krassliga djur och målar genast f*n på väggen, så jag kastade mig över telefonen och ringde Agrias jourveterinär. Veterinären som svarade förklarade att det krasande ljudet var luft och att Falco nog skulle behöva en antibiotikakur, men att det i övrigt inte lät som något jag skulle oroa mig för. De veterinärerna får nog prata med en och annan orolig djurägare under ett arbetspass...

Dagen därpå hade jag själv en tid oss läkaren på morgonen, men i bilen på väg in till stan lyckades jag få en tid till Falco senare på dagen. Mitt läkarbesök slutade inget vidare. Blodtrycket hade gått upp ännu mer och jag hade dessutom utvecklat äggvita i urinen. Läkaren sjukskrev mig på heltid och talade bestämt om att "nu är det sängläge som gäller för din del!". Jag nickade lydigt. Jag kunde ju inte säga att jag behövde åka med hunden till veterinären samma dag...

Veterinärbeöket gick däremot jätte bra. Falco skötte sig exemplariskt, trots att veterinären utsatte honom för febertagning (ingen feber), rakning av de två såren samt att hon petade med en stålsticka i såren för att känna hur djupa de var. Min lille prins stod helt stilla och tryckte sitt huvud mot mig under hela undersökningen.

Resten av helgen har jag dock följt läkarens ord till punkt och pricka. Jag vågar inget annat, för jag blir helt färdig av småsaker som av att äta frukost och duscha... och pulsen rusar iväg bara för att jag går i trappen. I morgon ska jag in till MVC igen för nya prover. Hoppas, hoppas att värdena är bättre!

Falco ska få tillbringa veckan hos daghussen. Husse arbetar borta och några hundpromenader för min del är inte att tänka på.

RSS 2.0