Bilder från Köpenhamn

Känner att jag egentligen är för trött för att formulera mig. Tror att jag nöjer mig med att lägga in två bilder från senaste Köpenhamnsresan. Var iväg med jobbet på konferens i två dagar för någon vecka sedan. Mesta delen av tiden satt vi i ett fönsterlöst konferensrum med minimal syretillförsel, men lite tid att njuta av den danska huvudstaden blev det tack och lov ändå.

cyklar

Trots att Köpenhamn är en så stor stad känns det som om cyklarna dominerar över biltrafiken. Ett mycket sympatiskt drag. Köpenhamn har småstadens mysighet och storstadens utbud. En trevlig kombination.

loppisfynd?

Strosade förbi en loppmarknad. Den här dockan såg nästan lite makaber ut.


Lyckad träningstävling

trädgårdsmästare

Lillmatte älskar sin skottkärra. Jag hoppas trädgårdsintresset håller i sig...

I lördags åkte jag ut till klubben för att vara med på en träningstävling. Det var vi i tävlingslydnadskursen som fick det erbjudandet. Det var upplagt som en riktig tävling med lottning och bedömning. Den stora skillnaden var att vi inte fick se betygen under programmets gång.

Förberedelserna för min och Falcos del var inte de bästa. Falco hade bara fått rasta sig i trädgården på morgonen och vi kom sent iväg, så någon längre uppvärming på plats blev det inte heller. Till saken hör att lillmatte fick följa med för husse var upptagen på annat håll. Så när jag åkte visste jag egentligen inte om jag skulle kunna ställa upp över huvud taget, men det "problemet" löste sig snabbt då en av kurskamraterna ställde upp som barnvakt.

Jag drog spiken och fick börja som nummer ett (lydnadsklass 1, ska kanske tilläggas). Det gjorde mig egentligen inte så mycket. Tvärtom, då han jag inte bli så nervös. Lydnadsreglerna har ju ändrats och jag är inte så uppdaterad, så jag visste faktiskt inte riktigt hur det nya programmet såg ut. Men det vara bara till att följa tävlingsledarens kommandon.

Falco var ofokuserad under linförigheten och hängde inte riktigt med i helomvändningarna och svängarna, men resten av momenten måste jag säga gick över förväntan, med tanke på den minimala träningen. Han fixade både ställandet och läggandet under gång, även om positionerna behöver förbättras.

Jag kunde tyvärr inte stanna kvar för genomgången efteråt, men det var en nöjd förare som körde hemåt.

Senare på kvällen ringde C. för att berätta att vi skrapat ihop 166p. och att det dessutom var dagens högsta poäng. Jag trodde inte mina öron!

Nu jäklar får jag plocka fram tävlingskalendern och se till att bättra ´på linförigheten och fria följet :-)

P.S Ett stort tack till C. och Y. som ställde upp och ordnade tävlingen. Det är så otroligt nyttigt att få träna under tävlingsmässiga förhållanden. D.S


Lydnadskurs i solsken

rottis

Den här bedårande rottisvalpen träffade jag på klubben. En blivande tjänstehund kanske?

Jag missade tävlingslydnadskursen i torsdags pga tjänsteresa. Tyvärr ska jag iväg den här veckan också, så det blir ett långt uppehåll. Förra gången tränade vi bl.a. apportering med dirigering. Falco var laddad och förstod precis vad det hela handlade om. Riktigt roligt att se.

Vänstersvängarna strular fortfarande, men jag är medveten om att de kommer att ta tid att rätta till, så det är bara att kämpa på.

Jag sprang runt och fotade lite för klubbtidningens räkning. Bilderna blev sådär, men några ska med i nästa nummer i alla fall. Jag är sammankallande för  tidningssektorn och det är manusstop idag. Än så länge ser det lite magert ut med bidrag, så jag hoppas det ramlar in några till.

I väntan på att matte ska sluta fota

Falco ligger och väntar på att jag ska bli klar med fotograferandet.

Barnlösa i Köpenhamn

Nyhavn

En välkänd vy från Köpenhamn

Lillmattes mormor och DrD kom och hälsade på oss i Valborg. DrD åkte hem igen på söndagen men gammelmatte stannade kvar hela veckan. Husse och jag är inte direkt bortskämda med att ha tillgång till barnvakt, så därför passade vi på att åka till Köpenhamn över helgen som gick. Det var första gången sedan lillmatte föddes som vi gjorde något på tu man hand. Lillmatte älskar sin mormor, så vi kunde åka iväg och koppla av med gott samvete.

Vi kunde inte ha valt en bättre helg. Rena högsommarvärmen och ett Köpenhamn i feststämning. Glada människor överallt.  Husse och jag satte oss i Nyhavn och drack kall öl och åt gott smörebröd och bara njöt av tillvaron. På kvällen lyxade vi till det och smaskade på fantastiskt goda skaldjur.

Köpenhamn är en oerhört trevlig stad, och varje gång jag är där tänker jag att det inte ska dröja så länge till nästa gång... Sen går tiden i alla fall. Men den här gången kommer tanken att uppfyllas, för jag ska dit med jobbet på torsdag. Hoppas att vi får lika fint väder.

Förra veckan var jag och Falco på tävlingslydnadskursen. Lika roligt som vanligt. Men jag skriver mer om det i ett annat inlägg. Det här får räcka för idag. Håll en tumme för mig i morgon. Då ska jag lämna lillmatte på dagis. Husse fick göra det i morse för jag är så blödig. Lillmatte gråter fortfarande när vi lämnar henne och det går rakt in i hjärtat.

RSS 2.0