HelsingborgLillmatte njöt av varje sekund! (Bilden är tagen av husse.)

Vi har spenderat några dagar hos svärmor som bor en bit utanför Helsingborg. Det var skönt att komma iväg. Sista månaderna har jag ju knappt lämnat huset, så ett miljöombyte var välbehövligt. Dessutom är det alltid roligt att träffa husses släktingar i Skåneland. De är så himla "goa" och det är jag så tacksam över. Det är ju inte alla som har förmånen att trivas lika bra ihop med sin partners familj som jag...Visst är det något speciellt med solrosor? Jag har alltid fascinerats av dem. Den här växer och frodas i trädgåden hos husses faster och farbror.

Nu ska jag borsta tänderna och ta och natta mig och Lilleman. På återseende!/Kakmonstret


Sömnbrist

Lilleman vaknar ungefär varannan timme nattetid och vill ha påfyllning. Egentligen vill min kropp leka anarkist och vägra vakna, men någon mer ansvarstagande del av hjärnan ser till att tillräckligt många muskelceller väcks till liv för att den trötta kroppen ska inta amningsposition. När proceduren är klar och Lilleman nöjt somnat om igen, har jag i bästa fall två timmars sömn att se fram emot, innan det är dags igen. Tack och lov har han somnat om fram till klockan 09.00 på morgonen, så totalt får jag ihop ganska många timmars sömn. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag ser fram emot att få sova en hel natt igen utan avbrott...

Zömniga hälsningar/Kakmonstret


Födelsedag fylld med överraskningarDet är roligt att fylla år!

Nej, det gjorde inte alls ont att fylla 40 år, tvärtom. Förra veckans 40-årsfirande överträffade alla förväntningar. Första höjdpunkten var när det knackade på dörren på förmiddagen och en mycket välbekant och kär röst sjunger "ja må hon leva!". Det var systeryster i egen hög person. Hon bor i Gävle och hade sagt att hon skulle landa först vid 16.00 tiden. Det hela var en liten familjekomplott för att överraska mig. Nästa dunderöverraskning kom på eftermiddagen när det var dags för klassiskt födelsedagsfika i trädgården. Jag befinner mig i köket när jag hör att det kommer några gäster. Jag tittar ut genom fönstret och ser då T, pappas fru, komma smygande! Skulle kanske inte varit så konstigt, om det inte hade varit för att pappa och T. bor i Spanien... Jag hade pratat med pappa tidigare på morgonen och han hade låtit som en ledsen Cocker spaniel, "vi får fira din födelsedag sen när ni kommer och hälsar på". Grundlurad igen! Jag är speciellt imponerad över att mamma kunnat hålla masken hela tiden. Husses pokerface är mer intakt, men mamma brukar inte kunna hålla sig...


Vädret var också med mig. Det hade blivit trångt i vårt miniatyrhus om det hade regnat. Men nu lyste solen och födelsedagskalaset kunde hållas i trädgården som planerat, tillsammans med familj och goda vänner. Den bästa födelsedagspresenten man kan tänka sig.


En annan present som jag kommer att återkomma till i bloggen är en dröm jag haft länge, som nu kommer att bli verklighet: ett besök i varghägnet i Kolmordens djurpark! Det kommer garanterat att bli ett magiskt besök och ett minne för resten av livet.Några saker som gör mig glad: vackra blommor och goda kakor.

Jag älskar blommor och är barnsligt förtjust i att få blommor med blombud. Det gör mig bubblande lycklig! Kanske för att det känns så lyxigt och är så sällan det händer. Och det värmer i hjärtat att någon där där ute i världen tänkt på mig.

En extra stor kram till familj och vänner som gjorde min födelsedag till vad den blev: ett positivt avtryck i minnets bibliotek./Kakmonstret


40 år, vadå - jag!??!!Jag vet inte riktigt hur gammal jäg är på den här bilden. Men det är rätt många år sedan...

I morgon fyller jag 40 år. Helt obegripligt. Någon större 40-årskris har jag inte drabbats av. Det kan jag nog tacka graviditeten och lilleman för. Det fanns/finns liksom inte utrymme för någon ålderskris då... Men lite förundrad är jag i alla fall. "Hur kan jag fylla 40? Jag känner mig ju sisådär som 25 fortfarande!".  

Må väl i värmen!

RSS 2.0